Praktijkverhalen

Plein013 > Praktijkverhalen

Een integrale aanpak voor het jonge kind

Jonge kinderen kunnen nog onbeperkt groeien. Dat is mooi om te zien en ervaren. Als samenwerkingsverbanden willen wij deze groei stimuleren. We vinden dat alle kinderen goed onderwijs verdienen. Dat elk kind het beste uit zichzelf moet kunnen halen. Daarom zetten wij ons in om álle kinderen in de basisschoolleeftijd vanaf de start onderwijs te bieden dat past bij hun ondersteuningsbehoeften.

“Jecko is ondernemender, socialer en zijn zelfvertrouwen groeide”

Jecko is 12 jaar en zit in groep 8 van basisschool Rennevoirt in Berkel-Enschot. Het is pauze en hij speelt buiten op het schoolplein. Tegenover me aan tafel zitten zijn pleegvader Remko de Beer en intern begeleider Manon Beerens. We zien Jecko lol hebben en tegen zijn vrienden vertellen dat hij papa ziet. Het tovert een lach op Remko’s gezicht. Remko vertelt dat…

“Fieke is een dapper meisje en gaat met haar spierziekte ‘gewoon’ naar de basisschool in de eigen buurt”

Fieke is 12 jaar en zit in groep 7 van basisschool De Vonder in Riel. Haar ouders Sietske en Bas van Hal vertellen dat Fieke helemaal op haar plek is op school. “We zijn tot op de dag van vandaag blij dat ze, ondanks haar motorische beperking, de kans kreeg om hier naar school te gaan.”